Vacature: Python/Django Back-end Developer - Next Step Water Management

Ben jij een getalenteerde en gedreven Back-end Developer met een passie voor technologie en innovatie? Heb je ervaring met het ontwerpen en implementeren van robuuste backend-systemen? Zoek je een zelfstandige rol waarin je kunt bijdragen aan spannende projecten en je eigen stempel kunt drukken op de technische ontwikkeling? Dan is deze positie bij Fixeau iets voor jou!

Over ons: Fixeau is een snelgroeiend bedrijf met internationale ambities dat zich richt op het combineren van wetenschappelijke inzichten met praktische toepassingen voor boeren en waterbeheerders. Fixeau biedt een ecosysteem van diensten en producten dat duurzamer watermanagement op een nieuwe innovatieve manier mogelijk maakt, door metingen met onze Aqua Pin of Aqua Mobile ‘real time’ te vertalen naar informatie, praktische adviezen en acties. Fixeau maakt ook samenwerking en het verzamelen van data op basis van het crowd-sourcing principe mogelijk. We bereiken zo een betere water- en bodemkwaliteit én een hogere productie van gewassen en verbetering van natuurwaarden.

Functieomschrijving: Als Backend Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van de backend-systemen die de ruggengraat vormen van onze softwaretoepassingen. Je werkt nauw samen met het multidisciplinaire ontwikkelteam en draagt bij aan de technische strategie van het bedrijf. Je hebt een scherp oog voor detail en kunt complexe technische uitdagingen vertalen naar gestroomlijnde en schaalbare oplossingen.

Wat wij bieden:

– De kans om actief deel te nemen aan het beslissingsproces en mee te denken over productontwikkeling, waardoor je directe invloed hebt op het eindresultaat.
– De kans om een belangrijke rol te spelen in de technische groei van een innovatief bedrijf.
– Een divers en hecht team waarin samenwerken en kennisdeling centraal staan.
– Een informele en inspirerende werksfeer die ruimte biedt voor verantwoordelijkheid, creativiteit en zelfstandigheid.
– Flexibele werktijden en de vrijheid om je eigen tijd in te delen.
– Hybride werkomgeving waarbij je kunt kiezen tussen werken op kantoor en vanuit huis.
– Een salaris € 3.000 tot € 5.500,- per maand.
– Een positie voor 32 – 40 uur per week.
– Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. reiskostenvergoeding, thuiswerkbijdrage, scholingsbudget).

Jouw verantwoordelijkheden:

– Backend development met behulp van Python, Django en Postgres om robuuste en schaalbare systemen te bouwen voor ons platform en de app.
– Beheer van servers en container deployment om de betrouwbaarheid van onze applicaties te waarborgen.
– Automatisering van data administratie en scripting om efficiëntie te bevorderen.
– Samenwerken met front-end developers om de synergie tussen front- en backend te optimaliseren.
– Samenwerken met domeinexperts op het gebied van (agro)hydrologie om technische vereisten te begrijpen, mee te denken en te vertalen naar effectieve software-implementaties.
– Actief bijdragen aan code-reviews en technische discussies om de kwaliteit van het teamwerk te waarborgen.

Jouw profiel:

– Ervaring in backend development met Python en Django.
– Vaardigheid in serverbeheer en container deployment.
– Bekendheid met applicatiebeheer en het automatiseren van data administratie.
– Een actieve en betrokken teamspeler die graag meedenkt over productverbeteringen.
– Bonuspunten als je affiniteit hebt met data-analyse en het ontwikkelen van nieuwe modelconcepten in het (agro)hydrologische domein, bijvoorbeeld met behulp van AI, machine learning, optimalisatie en numerieke analyse.

Interesse? Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast om deel uit te maken van ons team bij Fixeau? Stuur dan voor 15 oktober je CV en een korte motivatiebrief naar info@fixeau.com. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Jouke Velstra (06-12133713). We kijken ernaar uit om van je te horen!